300 g skalotteløg
3 spsk majsolie
½ dl hvedemel
½ tsk salt
1 knsp. peber
800 g skært oksekød i terninger
2 spsk majsolie
1 flaske porter
1 oksebouillonterning
1 spsk dijonsennep
2 spsk brun farin
1 spsk timianblade
evt. hakket persille til pynt
Pil skalotteløgene og sautér dem i olie, til de lige netop begynder at tage farve. Tag dem op.
Kom hvedemel, salt og peber i en plastpose, kom kødterningerne i og ryst godt. Brun kødet i resten af olien af 2 omgange.
Til anden omgang tilsættes yderligere 2 spsk majsolie.
Når kødet er brunet, tilsættes løg, porter og bouillonterning.
Lad det koge i 5 min.
Rør sennep, brun farin og timian i.
Lad gryderetten simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.
Sæt hakket persille på bordet så hver kan tage, hvad de vil.
Kartoffelmos eller brød er godt tilbehør.