hakket oksekød
Kogte Kartofler
Sauterede grønsager (årstidens).
god kraftig sauce
en planke
Lav en stor hakkebøf (250-350g kød) så den er ca 8-10cm i diameter og rimelig i tykkelse. Steg denne ved god varme til at den er næsten færdig (altså halv-rød indeni).
Lav kartoffelmos af kartoflerne (mos dem, og tilsæt salt/peber, smør og 1-2 rå æg - rør godt rundt).
Placer bøffen midt på planken og placer grønsagerne rundt om den.
Kom kartoffelmosen i en dekoreringspose (dem man benytter til at sprøjte flødeskum el. lignende på lagkagekanten). Lav en tyk ring rundt på bøffen langs dens kant (så der nærmest laves en skål af bøffen og mosen).
Stil planken med et hele ind midt i en forvarmet ovn der er sat på grill og lad det stå til kartoffelmosen er gylden og sprød.
Kom saucen op i "skålen" som bøffen/mosen danner og server straks.
Server evt. hjemmelavede kartoffelmosfritter til (lav små stænger af kartoffelmos på en bageplade med dekorationsposen og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde).