750 g skrubbefileter
salt og peber
½ citron, saft af
smør eller margarine
6 løg
3 fed hvidløg
1 bdt persille
skal af ½ usprøjtet citron
1,5 dl (oliven)olie
1 ds flåede tomater
2 spsk hakket, henkogt peberfrugt
¼ tsk tørret estragon
4 spsk rasp
4 spsk gedeost
Tilbehør: groft, hvidt brød
*
Læg fiskefileterne taglagt i bunden af et smurt, ildfast fad og drys med salt og peber.
Dryp med citronsaft.
Hak løg, hvidløg, persille og citronskal sammen og lad det snurre et par minutter i halvdelen af olien.
Bred det over fisken og dæk med de afdryppede tomater og hakket peberfrugt.
Drys med estragon, rasp og den fint smuldrede gedeost og dryp med resten af olien.
Stil fadet 30 minutter i en 250°C varm ovn og server retten med groft, hvidt brød.
Plaki holder nedkølet i op til 3 dage. Plaki refererer typisk til et græsk fiskefad bagt med grønsager.