Logo

Pizza margarita lige fra grillen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza er nok ikke det første du tænker på, når du hører ordet grillmad, men denne pizza margarita passer faktisk glimrende til grillen. Den er let at lave på kul eller gasgrill og er som regel et hit.

Trækul:      Direkte

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 40 minutter + hvile. Stegetid: 8 minutter

 

2 tsk tørgær

1 tsk sukker

350 g hvedemel

1 tsk salt

2 dl lunkent vand

1-2 spsk olivenolie

Fyld:

2 spsk olivenolie

1 lille løg, finthakket

1 fed hvidløg, knust

½ tsk tørret oregano

600 g hakkede tomater fra dåse

2 tsk sukker

salt og friskkværnet sort peber

olivenolie til pensling

225 g bøffelmozzarella, i skiver og duppet tørre med køkkenrulle

1 stort bundt friske basilikumblade

*

 

A. Begynd med dejen, bland tørgær, sukker, hvedemel og salt sam­men i en skål.

Lav en fordybning i midten, tilsæt varmt vand og olivenolie.

Rør dejen sammen og ælt den derefter på en meldrys­set flade, til den er glat. Læg dejen i en ren skål, dæk den til og lad den stå lunt og hæve til dobbelt størrelse.

 

B. Lav imens fyldet.

Varm olien i en kasserolle og brun løg og hvidløg i 2-3 min., til de er blevet bløde.

Tilsæt oregano og to­mater, læg låg på og lad fyldet simre i 10 min.

Tilsæt sukker og krydderier og lad fyldet koge uden låg i yderligere 10 min., til det er blevet lidt tykkere.

 

C. Slå dejen ned og ælt den i nogle min.

Del dejen i to og rul hver af dem ud til en cirkel på omkring 25 cm i diameter. Pensl bundene med olie og flyt dem over på en bageplade med den smurte side nedad.

 

D. Brug en langskaftet tang og lad bundene glide over på stege­risten og grill dem direkte over middel varme i 2-3 min., til grill­mærkerne bliver tydelige.

Læg bundene tilbage på bagepladen med den grillede side opad.

 

E. Fordel tomatsaucen på bundene og fordel den jævnt med bagsiden af en ske. Fordel mozzarellaskiverne ovenpå. Pensl stegeristen med olien og lad pizzaerne glide tilbage på grillen. Grill dem i 3-4 min., til osten er smeltet.

 

Madopskrift billede

Da varmekilden er under pizzaen, smelter osten smukt uden at blive brun.

Tag pizzaerne af grillen og drys en håndfuld basilikumblade på hver.

Skær pizzaerne midt over og server en halv pizza pr. person.

 

Tips: Hvis du har travlt, kan du købe en pakke færdigblan­ding til pizzadej og følge anvisningerne på pakken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.604 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her