500 g kalvebrisler
eddike
salt og peber
smør eller margarine
hvedemel
½ citron, saft af
3 æggeblommer
175 g kogte, kolde kartofler
Pynt: frisk timian
Tilbehør: finstrimlet kinakål i Tomatmarinade
*
Læg brislerne i koldt vand, tilsat 3 spsk eddike pr. l.
Lad dem ligge 2-3 timer og rens dem godt.
Læg brislerne i en skål og blancher dem - overhæld dem først med kogende og derefter med iskoldt vand.
Kog dem sagte i ca. ½ time i letsaltet vand og lad dem dryppe af.
Fjern hinderne omkring brislerne og del brislerne i små terninger.
Bag 1½ spsk smør eller margarine af med 3 spsk hvedemel og spæd med så meget af suppen, at der dannes en stuvning.
Smag til med salt, peber og citronsaft og lad stuvningen koge i 10 minutter - rør hele tiden.
Tag gryden af varmen og tilsæt 2 æggeblommer, der er pisket sammen med lidt suppe. Rør godt og kom brislerne i.
Ælt hurtigt 175 g smør eller margarine sammen med 175 g hvedemel og de revne, kolde kartofler og rul dejen ud.
Læg den ene halvdel på en smurt, hvedemelet plade og fordel stuvningen herover - ikke helt ud til kanten!
Klap resten af dejen over og tryk kanterne til med en gaffel.
Smør piroggen med æggeblomme og stil pladen i en 225°C varm ovn i 25-35 minutter.