Spændende og lækre ingredienser giver denne ret en snert af gourmetmad.
2 perlehønebryster
½ dl koncentreret hyldebærsaft
1 dl hønsebouillon
½ tsk majsstivelse
1 spsk vand
2-3 bagekartofler
1-2 julesalat
2 små grønne pærer
1 spsk honning
¼ dl æbleeddike
1 tsk dijonsennep
¼ dl olie
salt og peber
2 spsk soltørrede tranebær
1. Tænd ovnen på 210ºC.
Fold spidsen af brystet ind under vingebenet og læg brysterne i et ovnfast fad.
Hæld hyldebærsaft og bouillon i fadet og sæt fadet i ovnen i ca. 30 min.
2. Skær kartoflerne i skiver på ca. 2 cm.
Læg kartoffelskiverne på en bageplade ved siden af fadet med perlehønebryst, pensel kartoflerne med lidt olie, krydr med salt og peber og bag dem 20 min.
3. Halvér julesalaten på langs og skær pærerne i smalle både.
Varm honning, æbleeddike, sennep og olie op til kogepunktet i en gryde.
4. Tag gryden af varmen og vend julesalat og pærer i den varme dressing.
Krydr med salt og peber, drys med tranebær.
5. Si hyldebærskyen over i en gryde og kog ind til 1 dl.
Rør majsstivelse ud i koldt vand og hæld det i skyen under konstant piskning.
Kog 1 min. og smag saucen til med salt og peber.
--