En
perlehøne er en fugl, der er i familie med både fasan og kylling. Tidligere var
det et stykke fuglevildt, men nu er det primært opdrættede perlehøns, der
sælges. Den er mager som en kylling, men har mere smag.
Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: ca. 1 time Fryseegnet. 4 personer
#
1
perlehøne (eller kylling)
100
g smør
4
skalotteløg
2
spsk cognac
250
g champignoner
4
spsk cremefraiche 38%
salt
og friskkværnet peber
Tilbehør:
agurkesalat
pillekartofler
hakket
persille
*
Brun
perlehønen i en gryde med halvdelen af smørret.
Pil
skalotteløgene og hak dem fint.
Steg
dem klare i gryden med hønen.
Tilsæt
cognac og flamber ved at sætte ild til. (bestemt IKKE under emhætten)
Tilsæt
resten af smørret og krydr med salt og peber.
Steg
perlehønen i ca. 50 min. under låg, til den lige netop er gennemstegt.
Vend
den et par gange undervejs.
Rens
champignonerne og skær dem i skiver.
Steg
dem på en tør pande og vend dem i gryden de sidste 10 min af stegetiden.
Tag
den færdigstegte perlehøne op af gryden.
Rør
cremefraiche i stegeskyen og smag til med salt og peber.
Skær eller klip perlehønen i passende stykker.
Server med champignonsauce, agurkesalat og friskkogte
kartofler med persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin