25 g smør
400 g oksebov i tynde strimler
31/2 dl halvtør rødvin
4 dl vand
3 spsk delikatessepaprika
1 ½ tsk groft salt
friskværnet peber
300 g røde peberfrugter i store tern
200 g rødløg i kvarte
1 ½ dl cremefraiche 38%
Kartoffelmos:
1 ¼ kg store kartofler
3 dl små persillekviste
¾ l. vand
¼ l. kartoffelvand
25 g smør
1 tsk groft salt
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min.
Hæld rødvin og vand ved. Tilsæt paprika, salt og peber og lad kødet
koge ved svag varme og under låg i ca. 1 ½ time. Tilsæt peberfrugter
og løg. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller
til kødet er mørt. Tilsæt cremefraiche under omrøring. Kog i ca. 1 min.
og smag til.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom persillekviste og kartofler i kogende vand uden salt.
Kog dem ca. 20 min., til de er godt møre. Hæld vandet -gem det til
mosen- fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør
kartoffelvandet i lidt efter lidt. Kom smørret i og smag til med salt.
Varm kartoffelmosen let op.
Serveres med kartoffelmos.