1 ½ kg skrubbede muslinger
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk vand
1 pillet skalotteløg
300 g frisk båndpasta
Sauce:
1 aubergine skåret i terninger
1 spsk olie
1 hakket løg
2 fed hvidløg
500 g flåede tomater
Hakket persille
2 dl muslingevæde
Damp muslingerne i hvidvinseddike, vand og skalotteløg i en gryde til skallerne åbner sig. Kasser alle muslinger som ikke åbner sig under dampningen. Si 2 dl muslingevæde fra. Muslingerne tages ud af deres skaller lad dog enkelte være i deres skal.
Til saucen ristes auberginer og løg i olien. Tilsæt hvidløg og muslingevæden. Lad saucen koge i ca. 5 minutter. Skær tomaterne mindre stykker og kom dem i saucen. Smag til med salt. Kom muslingerne i og varm dem i saucen. Kog pastaen med salt i ca. 2 minutter. Anret pastaen i en fad og hæld saucen over. Pyntes med persille.