Her er en meget velsmagende pastaret med friske kantareller
og squash. Kan du ikke skaffe friske kantareller, kan du bruge 30 g tørrede
kantareller. Udblød dem i vand 30 minutter, dryp af i en sigte og skær dem evt.
i lidt mindre stykker.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
200 g tør pasta (eller 250 g frisk pasta)
125 g kantareller
25 g smør
1-2 skalotteløg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1-2 squash (terninger)
1 økologisk citron
1 bdt purløg (eller persille)
salt og peber
Tilbehør:
parmesanost og brød
*
Rens kantarellerne helst blot med en tør pensel/børste.
Del dem evt. i mindre stykker. Brun dem i en dyb pande med
smør og tilsæt skalotteløg, hvidløg og squash.
Steg under omrøring, til det hele er mørt og krydr med salt
og peber.
Kog pastaen efter pakkens anvisning og hæld den på et
dørslag.
Gem lidt af kogevandet.
Hæld pastaen tilbage i den varme gryde og vend
kantarelblandingen i.
Tilsæt fintrevet citronskal og 2-3 spsk pastavand.
Smag til med en smule citronsaft og tilsæt fintsnittet
purløg eller hakket persille.
Server straks med parmesanost og brød.
TIPS: Du kan også runde kantarel-blandingen af med 1 dl
fløde, før før den vendes i pastaen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin