Ingen dansk-italiensk blanding, men en enkel og forførende pastaret.
Nudelissimo!
350 g hestebønner (dybfrost)
230 g pasta, fx penne rigate
2 hvidløg
3 skiver bacon, måske mere?
salt, peber
1-2 tsk citronsaft
*
A. Hestebønner koges i 4 minutter i letsaltet vand, vandet hældes fra, og bønnerne overhældes hurtigt med lidt koldt vand.
Bønnekernerne trykkes ud af skallen og lægges til side.
B. Pasta koges efter brugsanvisningen al dente i rigeligt, letsaltet vand.
Derefter hældes vandet fra.
C. Hvidløg hakkes fint og 3 skiver bacon skæres i brede strimler.
Baconstrimlerne lægges i en kold pande og steges sprøde ved middel varme. Hvidløget og bønnekernerne kommes i og steges med i ca. 2 minutter.
Det hele krydres med salt, peber og 1-2 tsk citronsaft, blandes med nudlerne og rettes an på tallerkener.
Pr. portion, 52 g protein, 6 g 121 g fedt, kulh. = 756 kcal 3167 kJ