En perfekt ret lavet på basisråvarer, lige til at byde på
til festen, Denne lasagne bliver sommerens favorit serveret med en god salat
• Udkern ikke tomaterne: juicen med kernerne indeholder både
aroma, vitaminer og kostfibre.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner
# Råvarer til Pandekagelasagne:
PANDEKAGEDEJ:
1⅔ dl
hvedemel
2½ dl vand
2 æg
FYLD:
300 g hakket oksekød
2 bøftomater
1 bundt persille
200 g goudaost
2 dl fløde 13%
3 løg
2 spsk olie
1 tsk smør eller margarine
2 tsk oregano
1 tsk salt
¼ tsk hvid eller sort peber
DESUDEN:
½-1 spsk fedtstof til stegning
bagepapir til formen
basilikumblade til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Bland mel, vand og æg til en jævn masse.
Opvarm fedtstoffet på en stor pande.
Bag 5 pandekager og lad dem køle af på en rist.
2 Skiv tomaterne tyndt.
Hak persillen fint.
Riv osten og bland ⅔
af den med fløden.
Varm ovnen til 200 °C.
3 Hak løgene fint, lad dem stege klare i 1 spsk af olien.
Tilsæt resten af olien sammen med fedtstof og oregano.
Steg kødet grynet i blandingen.
Tilsæt salt, peber og persille og lad det svale af.
4 Klip en cirkel afbagepapir lidt større end bunden af en
springform, der er lidt mindre i diameter end pandekagerne.
Læg 1 pandekage i, samt ¼ af farsen, tomatskiver og
osteblanding.
Dæk med en pandekage og fortsæt med lag af kød, tomat og ost
til alt er brugt.
Dæk den sidste pandekage med resten af osten.
Bag 30 min. i ovnen.
Tips & råd
Formen skal være lidt mindre i omkreds end pandekagerne, så
de går lidt op på kanten og holder på fyldet.
Klip en bund af bagepapir (lidt større end bunden i formen)
og klem den fast mellem ring og bund. Flyt forsigtigt lasagnen over på et fad
ved hjælp af papiret.
PR. PORTION: Energi: Kcal 441 = kJ 1852
Kulhydrat 20 g Protein 25 g Fedt 29 g (59%) Fibre 2 g