2 spidskål (ca. 11/2 kg)
1 dl Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
1 spsk hvedemel
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g Cheasy revet ost 10%
Selleri og tomatragout
1 finthakket løg (ca. 75 g)
1 lille finthakket fed hvidløg
1 spsk smør og olie
50 g bladselleri i skrå skiver
500 g tomatbåde
2 spsk finthakkede friske salvieblade
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: 240 g groft brød
Del spidskålene i kvarte og kog dem møre i letsaltet, kogende vand i ca. 5 min. Tag dem op, lad dem dryppe godt af og læg dem i et ovnfast fad.
Tag 2 dl af kålvandet fra i en gryde.
Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt det.
Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
Hæld saucen over kålen, drys med revet ost og gratiner kålen midt i ovnen ca. 20 min. ved 200°C.
Selleri og tomatragout:
Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør- og rapsolie og tilsæt bladselleri.
Lad det svitse under omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt tomatbåde, salvie, salt og peber.
Kog det igennem under omrøring.
Smag til og server det sammen med de ostegratinerede spidskål og brødet.
Tips: I stedet for spidskål kan man anvende hvidkål.
Fryseegnet: Ikke afprøvet