Marinade til svinekød:
½ dl olie, 45 gram
½-1 tsk paprika evt. chili
¼ tsk sort peber, stødt
1 fed hvidløg
Marinade til rejer:
¼ dl engelsk sauce
¼ dl citronsaft
1 knsp. salt
3 dråberTabasco eller chilisauce
Desuden:
400 g magert svinekød
100 g rejer
1 løg, 100 g
1 peberfrugt, 150 g
1 spsk olie, 14 g
1 dåse tomatkoncentrat, 140 g
1 ¼ dl vand
½ tsk salt
¼ tsk stødte nelliker
½ tsk koriander
¼ tsk peber, stødt
½ tsk gurkemeje
3 dl parboiled ris, 240 g
200 g hvidkål, ca. 1/8 stk
1 spsk smør, 10 g
100 g ærter
¼ dåse ananas uden saft, 200 g
25 g plantemargarine
Tilbehør:
4 - 8 stk grovflûtes
Marinaden til svinekødet piskes sammen.
Marinaden til rejerne piskes sammen.
Svinekødet og rejerne kommes i hver deres marinaden og trækker i mindst 15 minutter.
Løg og peberfrugt hakkes fint.
Svitses i en gryde i olien til løgene er klare.
Tomatpuré, vand, salt og krydderier tilsættes og saucen simrer under låg i ca. 20 minutter.
Risene koges i letsaltet vand sammen med gurkemeje.
Hvidkålen snittes i 2 - 3 cm. brede strimler.
Ærterne koges i letsaltet vand.
Hvidkålen svitses i smør.
Ris, hvidkål, ærter, ananas i tern og rejer blandes sammen i et smurt, ovnfast fad og stilles i ovnen i 25 minutter.
Svinekødet brunes i margarine, ca. 10 min. og røres sammen med saucen.
Kødet i tomatsaucen serveres sammen med risblandingen og lune flûtes.