1 ½ kg lammekølle med ben
1 tsk salt
2 ½ dl vand
2 spsk sojasauce
1 spsk flydende honning
1 tsk majsstivelse
Marinade:
saft af 2 citroner ca. 1 ½ dl
4 spsk sojasauce
2 fed presset hvidløg
2 spsk friskreven ingefær
Lammekøllen lægges i en plastpose. Marinaden piskes sammen og hældes i posen som lukkes.
Trækker i køleskabet ca. 12 timer, vendes nogle gange.
Køllen tages ud af posen, tørres, gnides med salt og lægges i en lille bradepande.
Brunes i ovnen i ovnen ca. 15 min. ved 225ºC. Varmen dæmpes til 160ºC. Vand hældes i bradepanden. Sojasauce og honning røres sammen og pensles på kødet.
Vidersteger 1 ¼ - 1 ½ time afhængig af hvor rosa kødet ønskes. Køllen pakkes i folie og hviler ca. 20 min. inden den skæres i skiver.
Skyen hældes i en gryde og varmes igennem. Jævnes med majsstivelse udrørt i lidt vand og smages til med salt og peber.