Logo

Oksesteaks med svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Specielt saftige. fordi kødet bliver stegt som steg og først skåret ud ved serveringen

Specielt saftige, fordi kødet bliver stegt som steg og først skåret ud ved serveringen

 

100 g løg

300 g østershatte

100 g rucola

1 stykke tykstegsfilet (ca. 300 g)

salt og peber og muskat

olie til stegning

5 spsk hvidvin

2 dl okse­bouillon

Maizena 

 

Løg skæres i fine strimler.

Østershatte gøres i stand og halveres alt efter størrelse.

Rucola gøres i stand, skylles og hakkes groft.

Tykstegsfilet krydres med salt og peber og svitses på en jernpande i ca. 1 minut på hver side i 2 spsk meget varm olie.

Kødet lægges i et ildfast fad og sættes i den forvarmede ovn på anden rille fra neden i 8-10 minutter ved 180°C. (Varmluft kan ikke anbefales).

Lad kødet hvile lidt.

Svampe og løg svitses på panden i 2 spsk olie i 4-5 minutter.

Panden koges af med 5 spsk hvidvin.

2 dl okse­bouillon tilsættes, og det hele koges uden låg i 5 minutter.

Jævn saucen med ½ spsk Maizena.

Smag til med salt, peber og muskat.

Vend rucolaen i svampene og server det udskårne kød på denne blanding.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.934 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her