Satay:
35-40 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
1,2 kg okseklump
1 ½ dl japansk sojasauce
1 ½ spsk frisk, fintrevet ingefær
Dressing:
2 ½ dl Karolines Fromage Frais 0,3%
1 dl finthakkede saltede peanuts
1 spsk frisk, finthakket rød chilipeber
2 ½ tsk finthakket citrongræs
2 tsk frisk, fintrevet ingefær
1 ½ tsk brun farin
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 ½ dl cremefraiche 18%
Grønsager:
700 g agurker
250 g røde peberfrugter i strimler
200 g små nye gulerødder, 10 stk
1-2 spsk olie til stegning
Oksesatay:
Læg spiddene i koldt vand.
Afpuds kødet for evt. hinder.
Skær kødet i ½ cm skiver.
Skær hver skive i 1 ½ cm brede strimler - ca. 7 cm lange.
Rør soja og ingefær sammen i en skål og vend kødet heri.
Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.
Fordel kødet på spiddene, 3-4 stykker kød pr. spid.
Steg spiddene ved kraftig varme i lidt olie i en pande/grillpande ca. 1 min. på hver side.
Peanutdressing:
Vend Fromage Frais sammen med peanuts, chilipeber, citrongræs, ingefær, farin og krydderier.
Vend forsigtigt cremefraiche i, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
Grønsager:
Skær agurkerne igennem på langs og fjern kernerne.
Skær agurkerne i lange tynde stave.
Anret agurk, peberfrugt og gulerødder i glas og stil tildækket i køleskabet.