4 bøffer af oksemørbrad á 200 g
Bagte jordskokker:
400 g jordskokker
2 kviste frisk citrontimian
¼ citron
1 fed hvidløg
lidt olivenolie
Portvinssauce:
100 g hakket bananskalotteløg
20 g smør
½ dl rødvin
1 dl portvin
Balsamicoeddike
lidt sukker
50 g smør
Tilbehør:
200 g kantareller
200 g blåbær
Bøfferne brunes kort og godt på alle sider på en grillpande.
Krydr det med salt og peber og dæmp varmen.
Steg bøfferne yderligere 12-15 minutter i alt, afhængig af hvor rødt kødet ønskes.
Vend det en gang under stegningen.
Lad bøfferne hvile tildækket med folie og viskestykke i mindst fem, gerne ti minutter, før de serveres.
Så når varmen at fordele sig i kødet, og saften bliver, hvor den er. Hviletiden er vigtig og er en del af stegeprocessen.
Bagte jordskokker:
Jordskokkerne får en smag, som minder om artiskokker - ikke mindst,
hvis man kan få økologisk dyrkede jordskokker.
Jordskokkerne børstes helt rene - de skal ikke skrælles.
De skæres i kvarte, lægges i et lavt ovnfast fad og dryppes med citronsaft og lidt olie.
Efter smag kan man drysse med timian og eventuelt vende jordskokkerne
i knust hvidløg.
Fadet sættes i en 200ºC varm ovn, og skokkerne bages 20-25 minutter afhængig af størrelsen.
De må endelig ikke blive for bløde.
Portvinssauce:
Hakkede bananskalotter svitses i smør, nedkoges med rødvin og portvin
balsamicoeddike til det halve, tilsæt lidt sukker og kog det ned til en
sirup, tilberedes med stegesky fra retten, sigtes og koges blank,
monteres eventuelt med koldt smør.
Tilbehør: Kantareller og blåbær ristes på en pande.