Forkæl jeres gæster med denne lækre kødret - møre skiver af
oksemørbrad i en god marinade. Kødet egner sig fint til at grille.
• Det er godt at spise oksekød en gang imellem, for det indeholder
meget let optageligt jern.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Oksemørbrad marineret:
4 skiver oksemørbrad a ca. 150 g
6 spsk tør sherry
5 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk salt
Y4 tsk sort peber
1 knivspids cayennepeber
* Fremgangsmåde:
1 Rør sherry og 3 spsk olie sammen i en lille skål.
Pil hvidløgene og pres dem i.
Krydr med salt, peber og cayennepeber.
2 Dup kødskiverne tørre og læg dem ved siden af hinanden i
et lavt fad.
Hæld marinaden over, dæk med plastfolie og lad marinere i
køleskab i ca. 30 min.
Vend kødet en gang undervejs.
3 Tag kødet op af marinaden, stryg hvidløget af og tør kødet
let.
Opvarm resten af olien på en pande og steg kødet i 3-5 min. (afhængig
af tykkelsen) på hver side.
Varm ovnen til 50 °C.
4 Tag kødet af panden, læg det i et fad, dæk til og hold det
varmt i ovnen.
Hæld lidt af marinaden på panden, lad det koge sammen og
smag til.
5 Anret bøfferne på varme tallerkener og hæld den kraftige
sauce over.
Tips & råd
Af mørbradens midterstykke skærer man bøffer (150-200 g).
chateaubriand (400 g) og ca. 3 cm tykke tournedos.
Ingredienserne i marinaden giver ikke bare god smag til
kødet, men gør det både mere mørt og saftigt.
SERVERINGSFORSLAG
Råstegte kartoffelbåde med skallen på, blancherede og
brunede forårsløg smager godt til.
En fyldigere sauce får du, ved at røre 2 spsk cremefraiche i
skysaucen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 297 = kJ 1242
Kulhydrat 3 g Protein 30 g Fedt 16 g (52%) Fibre 0 g