Grunddej:
250 g hvedemel
150 g margarine
½-1 tsk salt
2-3 spsk koldt vand eller kærnemælk
Fyld:
1 løg
300 g hakket oksekød
salt og peber
paprika
1 ds hakkede tomater
1 æg
1 dl fløde
Dej:
Smuldr hvedemel og margarine til en grynet masse.
Rør salt i og saml dejen med vand eller kærnemælk, som tilsættes lidt
af gangen.
Læg dejen koldt ca. 1 time.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
Sæt formen i køleskabet 15 min.
Prik dejbunden og klem dobbelt foliestrimler om dejkanten.
Forbag 15 min. midt i ovnen ved 200°C, fjern folien og bag 5 min mere.
Nu er dejbunden kalr til at blive fyldt og bagt færdig.
Fyld:
Svits løg og kød og tilsæt krydderier.
Hak tomaterne og bland det med kødet.
Hæld/læg det i tærtebunden.
Pisk ægget med fløden og lidt salt og peber, og hæld det over fyldet.
Bag madtærten ca. 15 min. ved 210°C.