Tærtefyld:
500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 spsk olie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 finthakkede løg (ca. 150 g)
2 små knuste fed hvidløg
400 g optøet, frossen spinat
1 spsk dijonsennep
100 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg
50 g sorte oliven uden sten
2 ark fillodej
10 g smør
Tilbehør:
500 g gulerødder
300 g hvidkål
2 appelsiner
Brun oksekødet i en varm wok med olie og krydr med salt og peber.
Tilsæt løg, hvidløg, grofthakket spinat og sennep.
Lad retten simre under omrøring og smag til.
Vend ost og oliven i og fordel retten i et smurt, ovnfast fad.
Pensl de 2 ark fillodej med smør og læg dem ovenpå hinanden og fold dem én gang, så dejen ligger i 4 lag.
Dæk fadet med dejen og tryk den godt ned omkring fyldet.
Klip nogle huller i dejen og bag pien midt i ovnen ca. 20 min. ved 225°C.
Server oksekødspie'en med råkostsalat af revne gulerødder, fintsnittet hvidkål og appelsinsaft - evt. smagt til med lidt honning.
Fryseegnet: Ikke afprøvet