300 g oksebov/ bryst uden ben og i tern
5 skalotteløg
olie til stegning
1 ½ gulerod
½ peberfrugt
2 dl oksebouillon
1 porre, tykke ringe
100 g champignon i kvarte
salt
peber
1 tsk tomatpuré
1 tsk sennep
hvedemel til jævning
Mos:
400 g melede kartofler
1 dl sødmælk
50 g smør
1 tsk hakket tørret rosmarin
Kødet skæres i skiver eller strimler. Krydres med salt og peber og brunes herefter i fedtstoffet til kødet er godt brunet af.
Grøntsagerne renses og skæres i ensartede, ikke for store stykker.
Skalotteløgene pilles. Grøntsager, champignon og tomatpuré svitses af
sammen med kødet i 3-4 minutter, tilsættes ca. 1 spsk hvedemel, røres
rundt og bouillon tilsættes og retten koges stille og roligt under låg til
alt er mørt ca. 40 min. Der smages til med salt, peber og lidt sennep.
Mens kødet koger sættes kartoflerne over sammen med finthakket
rosmarin. Kartoflerne koges møre, vandet hældes fra og kartoflerne får
lov at dampe af. Mælk og smør koges op og tilsættes kartoffelmassen,
mens den piskes til mos. Smag til med salt og peber.