4 personer:
350 g tørrede kidneybønner (700 g kogte)
600 g skært oksekød i små tern (mellemskært - 9% fedt)
1 løg (150 g)
2 fed hvidløg
2 tsk stødt chili
1 dåse hakkede tomater (400 g)
salt og peber
1 person:
85 g tørrede kidneybønner (175 g kogte)
150 g skært oksekød i små tern (mellemskært - 9% fedt)
¼ løg (40 g)
½ fed hvidløg
½ tsk stødt chili
¼ dåse hakkede tomater (100 g)
salt og peber
Udblød bønnerne i rigeligt, koldt vand min. 12 timer.
Vend kødet med 1 spsk (¾ tsk) groft salt og 1 C/4) tsk stødt chili og stil det i køleskabet natten over.
Sæt bønnerne over i rent vand og kog dem møre - ca. 45 minutter.
Læg kødet i en gryde med koldt vand og giv det et opkog.
Hæld det i en sigte og skyl det i koldt vand.
Sauter finthakket løg, hvidløg og chili i olie.
Tilsæt hakkede tomater, 2 (1) dl vand og kød og lad det simre, til kødet er mørt - ca. 45 minutter.
Tilsæt de afdryppede bønner og lad retten simre endnu 10 minutter.
Smag til med salt og peber og server med brød.
Tips: Du kan krydre retten lidt mere mexicansk ved at tilsætte stødt spidskommen og oregano. Du kan evt. bruge kidneybønner fra dåse.