1 agurk (ca. 300 g)
1 lille, frisk og stærk rød chilipeber (thai)
100 g tørrede risnudler eller glasnudler
7,5 dl kogende vand
¾ tsk groft salt
25 g smør
2 liter hvidkål i tynde strimler (ca. 600 g)
1 tsk korianderfrø
½ tsk stødt ingefær
1 spsk majsstivelse, fx Maizena
2 spsk vand
3 dl kogende grønsagsbouillon
½ dl friskpresset limesaft
400 g rejer i lage eller optøede frosne
0,5 dl hakkede friske korianderblade
1¼ tsk groft salt
Tilbehør: 240 g ristet flutes
Flæk agurken og fjern kernerne med en teske.
Skær agurken i tynde skrå skiver.
Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Hak chilipeberen fint (1 tsk).
Kog nudlerne i vand tilsat salt.
Klip de kogte nudler i lidt mindre stykker.
Smelt smørret i en wok/stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner
Svits hvidkålen i 1 min.
Tilsæt chili, korianderfrø og ingefær og svits 1½ min. mere.
Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning.
Hæld bouillon, limesaft og jævning i retten og kog i 2 min.
Lad rejerne dryppe af og vend dem i sammen med agurk, nudler, friske korianderblade og salt.
Smag til og spis retten med det samme.
Fryseegnet: Nej.