Stegte kyllingelår:
750 g kyllingeoverlår (5-8 stk.)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
320 g tørrede ægnudler
2 ¼ liter vand
2 ¼ tsk groft salt
¾ spsk smør og olie
1 spsk madraskarry
6 løg i tynde både (ca. 400 g)
200 g tørrede abrikoser i strimler
¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
1 tsk groft salt
Pynt: persillekviste
Stegte kyllingelår: Rens og tør kyllingestykkerne.
Læg dem i en lille bradepande og drys med salt og peber.
Steg kyllingelårene midt i ovnen ca. 45 min. ved 200°C.
Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
Efter 1-2 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Tag 2 ½ dl kogevand fra og hæld nudlerne i en sigte.
Lad imens smør- og rapsolien blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.
Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits løgene i ca. 3 min.
Tilsæt abrikoser og svits i yderligere ca. 1 min.
Rør de 2 ½ dl kogevand, fløde og salt i.
Bring saucen til kogepunktet under omrøring og smag til.
Tag panden af varmen, kom nudlerne i saucen og vend godt rundt.
Hæld retten i en varm skål og server den straks sammen med de stegte kyllingelår.
Tips: Retten kan serveres uden kylling - server revet ost til i stedet for.
I stedet for ægnudler kan man bruge frisk eller tørret pasta, fx tagliolini.
Ikke fryseegnet