Nem nudelsalat med skøn tamari-dressing - en skøn frokostret
eller lige til at tage med i madpakken til en glutenfri frokost. Prøv denne
fantastiske opskrift på risnudelsalat.
Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne
opskrift er nem
# Ingredienser
Nudler:
150 g risnudler
Marinade:
6 spsk tamari sauce
4 spsk limesaft
3 spsk honning
2 spsk sesamolie
Grønsager:
2 gulerødder
1 rød peber
1 løg
1 frisk ingefær - ca 4 cm
2 fed hvidløg
3 spsk solsikkeolie (eller jordnøddeolie)
1 dl bønnespirer
2 forårsløg
3 ristede jordnødder
½ dl hakket koriander (pas på, det er kraftigt)
* Tilberedning
Begynd med nudlerne:
Kog risnudlerne i rigeligt kogende vand efter anvisningen på pakken.
Tag nudlerne op når de er færdige og køl dem hurtigt af i en
skål med iskoldt vand, kom dem i en sigte til afdrypning, når de er kølet af.
Lav marinaden klar:
Rør alle ingredienserne godt sammen.
Tilbered grønsagerne:
Skær gulerødder, peberfrugt og løg i fine strimler.
Varm en pande op med olien og rist grønsagerne i 3-4
minutter ved høj varme, til de får lidt farve.
Riv ingefær og hvidløg fint på et rivejern og kom det ned
til grønsagerne, vend hurtigt rundt i det hele et minuts tid og kom det i en
skål med nudlerne.
Servering og anretning:
Vend nudlerne med ⅔ del af marinaden, de stegte grønsager, snittede
forårsløg, bønnespirer, jordnødder/peanuts og den friske koriander.
Vend det hele godt rundt og smag til om salaten skal have
den sidste ⅓ af marinaden.