4 multefileter a ca. 150-200 g
4 østers
4 skiver fennikelpølse
1 kvist krondild
1 squash
2 aroma æbler
1 rød finthakket chili
1 sjat god olivenolie
2 dl tør æblesaft eller cider
½ dl god balsamico
salt, peber
Balsamico koges ind til ¼-del og afkøles.
Squash og æbler skæres i ½ cm tykke skiver, olivenolie blandes med chili og pensles på skiverne, som grilles på en meget varm og tør grillpande.
Læg et snit i oversiden af multefileterne og fyld forsigtigt med østers og krondild, læg fennikelpølse over som et beskyttende lag på oversiden.
Multerne steges på den indpakkede side i lidt olivenolie, til pølsen er sprød, hvorefter stykkerne vendes, og der tilsættes æblesaft.
Panden tages af varmen, mens fiskes er lidt rå i midten - eftervarmen vil arbejde videre.
Æblesaften hældes fra og koges ind til 2 spsk , der blandes med den indkogte balsamico og resten af chili-olien.
Midt på en varm tallerken taglægges æble og squashskiver, multen lægges øverst, og der dryppes med æble-balsimico-glace rundt om fisken.
Lidt sprød salat i citronolie ville ikke skade retten.
Tilbehør: Østers og krondild i æblesaft på grillet æble-squash med chili.