500 g svinenyrer
2 løg
smør eller margarine
1 porre
2 gulerødder
½ selleri
salt og peber
2 dl tomatpuré
200 g spaghetti, makaroni, pasta, etc.
1 spsk smør
Tilbehør: brød
*
Kom spaghettien etc. i rigeligt kogende vand, tilsat 1 spsk salt pr l.
Lad den koge 8-18 minutter - se altid tidsangivelsen på pakken!
Hæld spaghettien etc. i et dørslag, smelt fedtstoffet i gryden, kom spaghettien etc. tilbage i den og ryst godt.
Flæk nyrerne og rens dem, skyl dem godt i koldt vand og tryk dem af i køkkenrulle.
Lad dem gå 1 gang gennem kødmaskinen sammen med løgene.
Svits det godt i smør eller margarine og tilsæt grønsagerne, der er revet groft på råkostjernet.
Drys med salt og peber og vend det hele godt.
Spæd med tomatpuré og så meget kogende vand, at det står halvt op om retten.
Lad det snurre ganske sagte under låg i 20-30 minutter.
Smag om nødvendigt til med mere salt og peber.
Server ragouten over kogt makaroni i opvarmet fad.
Server brød til.
Tips: Kan du ikke få eller lide nyrer, så brug hakket oksekød i stedet