4 ørreder á 200 gr.
Panering:
Hvedemel
salt
peber.
25 g smør eller margarine.
Tilbehør:
50 g mandler.
10 g smør eller margarine.
Citroner.
Persille.
Kartofler.
Mandlerne smuttes og skæres over på langs.
Kan evt. købes færdighakkede.
Mandlerne ristes på en pande, til de er gyldne.
Man kan bruge smør, men det er strengt taget ikke nødvendigt.
Ørrederne renses, hoved og hale skæres af.
Fiskene vendes i paneringen og steges gyldne på panden, ca. 5 minutter på hver side.
Til stegningen kan evt. anvendes halvt olivenolie og halvt fedtstof.
Anretning:
Ørrederne anrettes rygende varme på et fad.
De ristede mandler drysses over.
Citroner serveres i både eller citronsaft hældes over efter behag.
Pynt med persille.
Til fiskene spises små pillekartofler.
Der hører ingen sauce til denne ret, men koldt smør kan serveres til.
Der anbefales en halvtør hvidvin til fiskene.