Skønne hjemmelavet madpandekager med pastinak, gulerødder og
ingefærfyld. Pandekager kan laves på mange måder, men disse pandekager egner
sig særlig godt til madpandekager med fyld.
Hurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens
lade sig gøre. Du får her opskriften på nem aftensmad, som er let at lave...Velbekomme
Til 4 personer
# Ingredienser
3 æg
1 spsk olie
2 spsk grahamsmel
1½ dl hvedemel
2 spsk sesamfrø
1 tsk salt
3½ dl mælk
1 tsk olie til stegning
2 gulerødder
1 pastinak
2 cm fintrevet ingefær
½ citronsaften og skallen
0½ tsk salt
1 knsp friskkværnet peber
* Tilberedning
Mål alle ingredienserne af.
Slå hvert æg ud i en kop, og kom dem derefter i en skål.
Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen og rør det godt
sammen.
Tilsæt sesamfrø og salt og pisk igen, indtil dejen er uden
klumper.
Hæld mælken i dejen lidt efter lidt.
Fortsæt med at piske, til dejen er glat og der ikke er flere
klumper i dejen.
Varm en slip-let pande godt op.
Hæld lidt olie på panden og vip panden rundt for at fordele
olien på panden.
Tag et decilitermål og fyld det cirka halvt op med dej.
Hvis du bruger en meget stor pande skal du fylde lidt mere
dej i.
Hæld dejen på panden.
Vip panden rundt, indtil dejen er fordelt i et tyndt lag på
panden.
Skru ned på middel varme og bag pandekagen i cirka 2
minutter.
Hold øje med den ikke bliver for mørk.
Vend pandekagen og bag den på den anden side.
Tag pandekagen af, og læg den på tallerkenen.
Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt.
Læg eventuelt et stykke madpapir imellem pandekagerne, så er
de lettere at skille fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken.
Vask og skræl gulerødder og pastinak.
Riv gulerødder og pastinak fint på et rivejern, og kom dem
op i skålen.
Skræl ingefæren og riv den fint på et rivejern.
Kom det i den lille skål.
Vask citronen og riv citronskallen med et rivejern.
Pres saften fra citronen med en citruspresser.
Bland citronskal og saft sammen med ingefæren.
Rør dressingen sammen.
Hæld dressingen over gulerødder og pastinak.
Bland godt, og smag til med salt og peber.
Anretning
Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af
pandekagen.
Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet og pak
pandekagen sammen, sådan så fyldet er pakket inde i pandekagen.
Tips:
Var det ikke lige den opskrift du skulle bruge? Prøv en af
vores andre lækre opskrifter på pandekager.
Energi pr. person: 458 kcal / 1923 KJ. Protein 13 %. Kulhydrat
54 %. Fedt 33 %.