Logo

Mørbrad med flødeost og nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stor svinemørbrad (ca. 500 gram )
2 tsk rasp
75 gram flødeost med hvidløg
40 gram grofthakkede hasselnøddekerner
friske basilikumblade
1 spsk olivenolie
15 gram smør
1 ½ dl hønsebouillon
salt og peber
 
Sauce af:
75 gram flødeost med hvidløg
½ - ¾ dl cremefraiche 38 %
salt og peber
fettucine
 
Skær nogle snit på langs i den afpudsede mørbrad.
Mørbraden blades ud til et fladt stykke kød med indersiden opad.
Gnid indersiden med lidt salt og peber og drys med rasp.
Smør 75 gram hvidløgsost ud på mørbradens inderside og drys de hakkede nøddekerner på.
Fordel skyllede og tørrede basilikumblade øverst.
Tryk fyldet sammen på mørbraden og fold spidsen af kødstykket lidt ind. Luk mørbraden sammen om fyldet og luk med kødnåle, så fyldet bliver i mørbraden.
Bomuldsgarn kan eventuelt snøres rundt om mørbraden.
Læg kødet køligt ca. 20 minutter.
Tør mørbraden med et stykke køkkenrulle.
Varm olie og smør godt op i en stegegryde.
Brun mørbraden hele vejen rundt og læg den så med åbningen nedad. Hæld bouillon over og kog op.
Læg låg på, skru ned for varmen og steg mørbraden 8 minutter.
Vend den og steg den i yderlig 8 minutter.
Tag mørbraden op og pak den i alufolie og et viskestykke og lad kødet trække 8-10 minutter.
Fjern kødnåle og eventuelt snor og skær mørbraden i lidt tykke skiver på skrå med en skarp kniv.
Læg skiverne på et lille fad og læg eventuelt nogle friske basilikumblade ved siden af.
Hæld fettucinen i en skål, hæld saucen over og bland ved bordet.

Server fettucinen til kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her