2 stk mørbrad a ca. 550 g
smør/olie til stegning
Marinade:
3 dl hvidvin
¾ dl vindruekerneolie
½ dl japansk soja
2-3 fed hvidløg
½ citron i tynde skiver
1-2 tsk provence krydderi og/eller finthakket basilikum, timian, salvie
Sauce:
marinade
2 bægrecreme fraiche 38% a 180 ml
Tilbehør:
250 g skalotteløg
500 g frisk broccoli
250 g sukkerærter eller små ærter
godt brød
Mørbradene lægges i et fad, som de fylder ud, eller i en kraftig plastpose. Marinaden blandes og hældes over mørbradene og tynde halve citronskiver fordeles mellem kødet. Fadet dækkes godt til. Mørbradene marineres minimum 4 timer, men må gerne stå natten over i køleskabet.
Stryg marinaden godt af med fingrene inden mørbradene brunes godt på alle 4 sider i smør/olie. Mørbradene vendes regelmæssigt, mens de steger - ialt ca. 15 minutter. Den sidste
halvdel af tiden ved svagere varme. Mørbradene drysses emd salt og peber, dækkes straks med folie og et tykt viskestykke, og hviler i ca. 30 minutter. Så får varmen og kødsaften tid til at fordele sig i kødet.
Gryden koges af med marinaden som koges lidt ind. Citronskiverne tages op og creme fraichen tilsættes. Saucen koges godt igennem.
Husk at komme kødsaften, der har samlet sig ved kødet, i, og smag så til med salt og peber.
Dette kan gøres i god tid.
Grøntsagerne er det eneste, der skal koges lige inden man spiser.
Broccolien deles i fine buketter og koges sprøde i lidt letsaltet vand i ca. 4 min. Løgene koges 5 min. og ærterne i ca. 2 min.
Mørbradene skæres i fine, tynde skiver på skrå og lægges på et lunt serveringsfad. De godt afdryppede grønsager fordeles ved siderne. Saucen gives til samt masser af godt brød.