1 kg hakket kalv/flæsk 18%
3 ½ dl (175 g) rasp
1 ½ tsk friskkværnet sort peber
1 tsk muskat
1 ½ tsk koriander
1 tsk løgpulver
1 tsk det 3. krydderi
2 tsk salt
1.25 dl vand
Alle ingredienser blandes meget grundigt ved håndkraft og fyldes i en
silikonebageform med lige sider (eller en almindelig bageform foret med
Vita Wrap).
Dækkes til med Vita Wrap og fryses i ca. en time, indtil kødet er stift,
men ikke stenhårdt.
Farsen tages ud af formen og skæres i skiver a 1 cm med en varm kniv.
Skiverne lægges i fryseposer, evt. adskilt med mellemlægspapir, og
fryses ned igen.
Senere kan skiverne optøes enkeltvis og steges i olie på en pande.
Serveres med brød og HP sauce.
Tips: Kødet må endelig ikke være for magert, da pølsen ellers bliver for
tør.
Brug fx hakket kalv og flæsk i forholdet 40%/60%, men andre
blandingsforhold kan også bruges.
Skiverne skal helst være så kvadratiske som muligt - Lorne Sausage
kendes også under navnet Square Sausage. En rugbrødsform er ideel.
Lorne Sausage kan spises på alle tidspunkter af døgnet, fx. som
mellemmad eller til en stor skotsk morgenmad med spejlæg, bacon og
blodpølse.