3000 g and
2 Belle de Boskoop æbler
1 pose svesker uden sten
10 dl vand
salt og peber
Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer.
Luk hullet med kødnåle.
Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130°C varm ovn.
Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer.
I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer.
Nu skulle skindet være sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget.
Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter.
Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen og skum for fedt)
Rødkål:
750 g rødkål, fintsnittet
4 spsk balsamico eddike
1 dl rødvin
1-2 løg
salt og peber
10 g smør
6 pigeonæbler
Kom rødkålen i en gryde med lidt salt.
Dæk med kogende vand og lad kålen stå i 10 minutter.
Hæld vandet fra og damp kålen fri for væde.
Tilsæt balsamico og rødvin og kog til der er 2 spsk. tilbage.
Løgene skæres i tynde både, drysses med salt og svitses ved svag varme på en pande i smør, til de er bløde - Kom dem ved rødkålen.
Vend æblebådene hurtigt på panden i resten af smørret over god varme.
Brunede kastanier:
500 g kastanier (evt. frosne-pillede)
1 dl ahornsirup
2 spsk smør
Tænd ovnen på 200°C. Skær et kryds i kastanierne og bag dem 30 min.
Pil skallen af dem, mens de endnu er varme.
Pil også den inderste mørke hinde af.
Hvis man bruger frosne skal de blot koges 30 min. i letsaltet vand
Kom sirup på en pande og lad det bruse op tilsæt kastanier og smør.
Varm kastanierne igennem og smag til med salt.