2 ½ kg udbenet lammeskulder eller bov/kølle skåret i 6x6 cm term
5 hakkede fed hvidløg
1 tsk safrantråde
1 ½ tsk stødt ingefær
1 ½ spsk paprika
¾ tsk friskkværnet sort peber
3 ½ dl smuttede hele mandler
2 stk kanel, hel
200 g rosiner
1 spsk stødt kanel
2 dl olivenolie
2 revede løg
½ liter tomatjuice (kør fx. 600-800 g tomater gennem en saftpresser)
2 kg flåede tomater på dåse eller flåede friske tomater
1 ½ kg skrabede kartofler
evt. vand til det dækker
Mariner lammet i hvidløg, safran, ingefær, paprika, sort peber, revet løg, stødt og hel kanel i 3-4 dage i køleskabet eller i 2 dage ved stuetemperatur.
Tør stykkerne af.
Brun kraftigt i olivenolie, tilsæt resten minus mandlerne, rosinerne og kartoflerne.
Kog sagte 2-2 ½ time ved konstant skumning, og lige inden kødet er mørt tilsættes resten og koges 20 min. ekstra.
Pynt med hakket koriander/persille og server groft brød og couscous til.