1 ½ kg lammeryg eller lammebov
2 dl tør hvidvin
2 fed hvidløg
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet hvid peber
2 tsk timian
5 løg
4 tomater
Panering:
2 dl revet hvidt brød
2 fed hvidløg
1 tsk salt
1 bdt hakket persille
1 dl olivenolie
fransk sennep
Bland vin, presset hvidløg, salt, peber og timian godt sammen.
Skær alt overflødigt fedt af lammekødet og læg det i en smalt fad. Hæld marinaden over og lad det stå koldt til næste dag.
Vend kødet nogle gange undervejs.
Tag kødet frem, nogle timer før tilberedning, så det har stuetemperatur.
Læg kødet på en rist over bradepanden.
Hæld marinaden i panden og læg løg, skåret i både ved siden af.
Stik et stegetermometer i den tykkeste ende af stegen.
Steg lammekødet ved 175ºC.
Bland brødet med presset hvidløg, salt, persille og olivenolie.
Det skal blive en løs masse.
Del tomaterne i halve.
Salt snitfladen let og læg en klat af paneringen på.
Når stegetermometeret viser 70ºC tages stegen ud af ovnen.
Øg varmen til 225ºC.
Smør sennep over stegen og dæk med resten af paneringen. sæt tomaterne i ovnen og lad dem bage i ca. 12 minutter til paneringen er sprød.
Lad kødet hvile lidt inden det skæres ud i tynde skiver.
Pisk skyen med hvidvin og si den over i en gryde.
Lad den koge kraftigt et par minutter – og server så retten.
Forslag til tilbehør:
Server stegen med tomaterne, løgene, skyen samt råstegte kartofler (eller kartoffelbåde)