500 g lammenyrer
½ l. kærnemælk
3 spsk smør
2 stilkefrisk salvie
1 fed hvidløg
¼ l. piskefløde
1 tsk citronsaft
2 spsk tør sherry
Fjern hinde og overflødigt fedt fra nyrerne og skyl dem godt.
Læg dem i en skål, overhæld dem med kærnemælken og lad dem vande ud i 2-3 timer.
Derefter tages de op og tørres grundigt i køkkenpapir.
Varm smørret på en stegepande og steg nyrerne på alle sider i 8-10 minutter i alt.
De skal være lækkert brune udvendigt, men stadig være rosa indvendig.
Tag nyrerne af panden og hold dem varme.
Skyl salvien godt og pluk blade ne af stilkene.
Lad blade ne snurre i stegeskyen på panden i ca. 1 minut.
Pres det pillede hvidløgsfed ud i skyen og rør fløden i lidt ad gangen.
Lad nu saucen stå og koge ind for svag varme i en 5 minutters tid.
Smag til med salt, peber, citronsaft og sherry.
Hæld saucen over nyrene og server dem straks.
Hertil passer kogte aspargeskartofler og salat eller løse ris godt.