3 dl frisk persille
3 fed hvidløg
1 spsk frisk purløg
1 afpudset lammekølle
1 spsk salt
1 tsk peber
2 spsk (oliven)olie
A. Anbring en bradepande midt i ovnen og opvarm den til 175°C.
Hak persille og hvidløg fint og bland det i en skål.
Tilsæt finthakket purløg og vend det godt.
B. Åbn den udbenede lammekølle som en bog og krydr den med halvdelen af saltet og peberet.
Fordel urteblandingen jævnt over lammet.
Luk lammekøllen igen og bind den sammen med køkkensnor.
Gnid køllen med olie og drys resterende salt og peber på.
C. Steg lammet til et stegetermometer viser 70-75°C.
(det varer 40-50 min., afhængig af størrelsen).
Overfør herefter køllen til et fad og lad det hvile tildækket i 20 min.
D- Fjern køkkensnoren og skær lammekøllen ud.
Servér på et fad med smørstegte kartofler eller kartoffelmos.