2 spsk rosmarin, frisk hakket
1 spsk timian, frisk hakket
1 spsk salvie, frisk hakket
1 tsk persille, frisk hakket
75 g løg, zittauer grofthakket
1 fed hvidløg, knust
4 spsk smeltet smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1500 g lammekølle, udbenet og snøret
saltmasse :
4000 g groft salt
2 æggehvider
61/2 dl vand
Rør krydderurter, løg, hvidløg, sennep, smør, salt og peber sammen til en blød masse, der fordeles over hele køllen.
Bland ingredienserne til saltmassen til en konsistens så tyk som en grød. Læg et 2 cm lag af den på bunden af bradepanden, Læg køllen herpå og dæk den helt med et lag af saltmassen.
Lammekøllen bages nederst i ovnen i ca. 2 timer ved 200ºC. Den bør stænkes med koldt vand fra tid til anden under stegningen.
Lad den hvile i saltmassen i et kvarters tid inden serveringen. Saltet har dannet en ret fast skal. Der nemt kan fjernes i store stykker. Kødet udskæres og anrettes på fad.