Trykkoger: 20-25 min. - alm. gryde: 1½-2 timer.
# Ingredienser
1 kg lammebryst eller bov, kølle
7-8 dl vand
salt
1 kg kartofler, nye, skrabede
2 gulerødder
250 g ærter
Smørbolle: 50 g smør/margarine og 4 spsk hvedemel
7-8 dl suppe
2 bdt persille, hakket
* Tilberedning
Kom kødet i gryden med vand og salt.
Trykkog 20 minutter - afkøl hurtigt.
Tilsæt kartofler og gulerødder.
Trykkog 4 minutter - afkøl hurtigt.
Kom ærterne i gryden og luk gryden igen.
Trykkog 2 minutter - afkøl hurtigt.
Tag kød og gulerødder op, skær det i skiver og læg det i halvdybt fad.
Rør smør eller margarine og hvedemel sammen til en smørbolle og jævn suppen hermed.
Tilsæt hakket persille, smag til med salt og hæld stuvningen over kødet.
Tips:
Kalvefrikassé laves på samme måde, men trykkoges 5 minutter mere før grønsagerne tilsættes.