500 g hakket magert lammekød
Salt og peber
2 afskorpede grahamsbrødskiver
ca. 2 dl mælk
1 æg
1 tsk oregano
1 nip rosmarin
Evt. 1 presset hvidløgsfed
Olivenolie til stegning
Broget tzatziki:
Ca. 3 dl græsk yoghurt
¼ blomkål
1 bundt radiser
½ agurk
Salt og peber
Hvidløg
Læg brødet i blød i mælken.
Rør kødet med salt, peber, brød, æg og krydderier til en tilpas fast fars. Form den til mindre frikadeller og steg dem i olie på en pande.
Riv agurk og radiser på det grove jern i foodprocessoren og knug dem fri for væde.
Hak blomkålen.
Rør grønsagerne med yoghurten og smag tzatzikien til med salt, peber og hvidløg.
Servér den til frikadellerne med grøn salat og flûtes til.
Tilbehør: Flûtes og grøn salat