En populær ret fra det indiske køkken, som er let at lave.
Retten er delikat krydret og desuden nærende.
• Spinat er en god kilde for C-vitamin og betakarotin • Lam
indeholder meget jern og zink.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lamme- og spinatcurry
500 g småkød af lam, fx kølle eller bov
500 g frisk spinat
2 tsk jordnøddeolie
1 løg, hakket
4 tsk middelstærk currypasta
1 tsk gurkemeje
1 stor tomat, groft hakket,
1 dl kokosmælk
½ tsk garam masala
frisk mynte til garneringen
* Fremgangsmåde:
1 Skær stilkene af spinaten.
Læg spinaten i koldt vand.
Skyl den godt og lad den dryppe af.
Tør spinaten i et klæde.
2 Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme.
Tilsæt lammekødet og steg det gyldent, ca. 4 min.
Læg kødet på et fad.
3 Kom løget på panden.
Skru ned og steg under omrøring, ca. 5 min.
Tilsæt currypasta og gurkemeje.
Steg yderligere 1 min. under omrøring.
4 Kom tomat, kokosmælk og kød på panden.
Læg låg på og lad simre ved svag varme til lammet er næsten
mørt, ca. 20 min.
Tilsæt spinaten og rør rundt til spinaten falder sammen.
Tilsæt garam masala og lad simre yderligere 5 min.
Garner med mynteblade og server straks.
Tips & råd
Småkød af lam kommer ofte fra de magre og møre dele af
lammet.
Læg spinaten i et klæde når den har dryppet af.
Det er vigtigt at spinaten er godt tør, når den kommes i
retten.
GENVEJ
Anvend 250 g frossen, optøet og godt afdryppet spinat, i
stedet for den friske spinat.
Tilsæt den frosne, optøede spinat i trin 4, som opskriften
beskriver.
PR. PORTION: Energi: Kcal 342 = kJ 1436
Kulhydrat 7 g Protein 29 g Fedt 22 g (57%) Fibre 7 g