300 g shii-take svampe
250 g fast tofu
½ kinakål
4 laksekoteletter
2 bambusskud a 5 cm. fra dåse
2 l. dashi
0,8 dl japansk soyasauce
0,6 dl mirin eller sake
1 knsp. salt
sesamfrøsauce til serveringen
Skær svampene i skiver. Skær tofuen i 12 firkanter. Snit kålen groft i 5 cm brede stykker.
Kom svampe, tofu, kål, laks, bambusskud, dashi, soyasauce, mirin og salt i en stor gryde og bring den i kog. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre ved mellemvarme i 15 minutter.
Vend laksestykkerne om og lad det simre i yderligere 15 minutter, eller til det er mørt.
Hæld Laks Nape i et opvarmet serveringsfad og server med sesamfrøsauce.
Tips: Denne ret tilberedes traditionelt i en lerpotte over et blus og serveres i samme potte. Man dypper fisk og grønsagsstykker i saucen ved siden af, og i slutningen af måltiden serveres suppen i små skåle.