450 g laksefileter
2 gulerødder
50 g selleri
½ moden mango
1 frisk chili
Sauce:
1 dl friskpresset citronsaft
1 spsk sukker
1 dl fiskefond
1 håndfuld salvieblade
1 håndfuld mynte
100 g smør
salt
peber
Læg laksen i et smurt fad og skær 1 ½ cm dybe riller i hver filet. Skær selleri og gulerødder i tynde strimler og blancher dem kort i letsaltet vand. Skyl dem godt i koldt vand. Mangofrugten blendes og blandes med grønsagerne og den hakkede chili. Krydr blandingen med salt og peber og fordel den i lakserillerne. Sættes i ovnen ved 175 gr. i ca. 9 min.
Saucen:
Kog citronsaft sukker og fiskefond ind til det halve. Tilsæt finthakkede salvie og mynte og smør og blend den lige inden servering.
Server gerne med ris.