Logo

Laks med kornsalat med kål og ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med kornsalat med kål og ærter


Her er en hurtig og sommerlig ret, der ikke kræver det store udstyr og giver et minimum af opvask. Perfekt til ferien i sommerhuset eller en tur i det grønne. Server salaten med fx røget eller stegt laks eller makrel.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer) Er du alene så halver portionen.

 

#

125 g perlerug eller -spelt (fås i de fleste supermarkeder)

¼ l vand

250 g blomkålsbuketter

500 g ærter i bælg (175 g bælgede)

½ spidskål (fintsnittet)

 

Dressing:

1-2 tsk dijonsennep

1-2 tsk sirup (evt. ahornsirup)

2 spsk citronsaft (eller vineddike)

2 spsk olie

salt og peber

 

Endvidere:

300 g fisk fx laksefilet, makrelfilet, varmrøget laks eller røget makrel

*

 

Skyl kernerne grundigt i koldt vand og sæt dem over i en gryde med rent vand og ½ tsk salt.

Kog dem under låg i 20 min. og hæld dem i en skål til afkøling.

Giv blomkålsbuketterne et kort opkog i 1-2 min. i letsaltet vand, afkøl dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe af.

 

Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Vend korn og grønsager i dressingen og server med stegt eller røget fisk efter smag.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her