Bag en lækker
leverpostej. Server postejen lun direkte fra fadet eller lav både postej og grønsager
dagen før. Rester er gode på frokostbordet.
6 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge/bagetid: 1 time. Afkøling og trækketid: 2 timer. Postejen er
fryseegnet uden tilbehør.
#
500 g renset
kyllingelever (evt. fra frost)
25 g smør + lidt
smør til formen
30 g hvedemel
2½ dl piskefløde
(evt. halvdelen mælk)
½ tsk stødt
allehånde
friskkværnet peber
2 æg
1 tsk groft salt
Sursøde grønsager:
2 dl æbleeddike
50 g sukker
friskkværnet peber
1 bundt radiser
4-6 gulerødder
2 skalotteløg
1 tsk fint salt
1 potte brøndkarse
Tilbehør: brød
*
Hak leveren fint i
en foodprocessor.
Smelt smør i en
gryde ved middel varme.
Rør melet i, og bag
det igennem.
Pisk fløden i lidt
ad gangen, og pisk, til blandingen er jævn.
Kog ved svag varme i
ca. 5 min., og rør jævnligt.
Tilsæt krydderierne.
Rør leveren sammen
med æg, og tilsæt flødesaucen.
Hæld blandingen i et
smurt ovnfast fad (1½ liter), og sæt det i ovnen ved 175 °C i ca. 1 time.
Stik en kødnål i
midten, og mærk, om postejen er gennembagt - kernetemperaturen (målt med et
stegetermometer) skal være 80 °C.
Afkøl
kyllingeleverpostejen, og sæt det i evt. køleskabet i et par timer.
Varm eddiken i en
gryde, tilsæt sukker, og rør, til den er opløst.
Krydr med peber, og
lad lagen køle af.
Snit radiser og
gulerødder i tynde skiver.
Hak skalotteløgene
fint.
Bland grønsagerne
med salt, og lad dem trække, mens lagen køler af.
Hæld den derefter
over grønsagerne, og lad dem trække i ca. 30 min.
Skær
kyllingeleverpostejen i skiver, og anret med de afdryppede sursøde grønsager og
brøndkarse. Giv brød til.
TIPS: Du kan også
bage postegen 6-10 små portionsforme, og så er bagetiden kun ca 25 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin