4 pæne kyllingebryststykker gode store
salt og peber
½ spsk olivenolie
1 stort skalotteløg
1 spsk smør
1 dl god balsamico
2 dl hønsebouillon
½ spsk olivenolie til ristning af skind
2 fennikel
1 radicchiosalat
Gnid kyllingebrysterne med olivenolie, salt og peber og stil dem i en forvarmet ovn på 225ºC i 35 minutter, til de er akkurat gennemstegt.
Tag dem ud, tag skindet af og pak bryststykkerne i folie.
I en lille kasserolle sauteres imens det hakkede skalotteløg i smørret, balsamicoen tilsættes og koger ind, til den næsten danner karamel.
Pas på det ikke pludselig brænder på.
Da tilsættes straks fonden, og saucen koger atter ind til ca. det halve. Det bliver til en kraftig smagende mørk skysauce, der evt. kan smages til med lidt cognac eller sukker.
Skindet skæres i tynde strimler og ristes på panden, til det knaser som flæskesvær.
Kyllingen anrettes på den varme skysauce med det ristede skind drysset over og garneres med kvarte fennikelstykker, der er kogt i rigeligt vand i 10 minutter, og kvarte grillede radicciosalathoveder.