50 g smør
1 spsk olie
1200 g kylling, delt i 8 stykker
250 g skalotteløg, pillede
salt og peber
Forvarm bruningsfadet i 6 min ved 100%.
Kom 15 g smør og olien i bruningsfadet.
Brun kyllingen på alle sider. Stil den til side.
Varm bruningsfadet igen i 3 minutter ved 100%.
Brun dernæst løgene, mendens de rører rundt med en træske.
Når løgene er brune, lægges kyllingen tilbage i fadet, der nu tildækkes med låg og sættes i ovnen i 10 minutter ved 100%.
Efter 8 minutters forløb tilsættes salt og peber.
Drej fadet under stegningen.
Når kyllingen er færdigstegt, lægges kødet og halvdelen af løgene på en tallerken.
Resten af løgene blendes med væden fra bruningsfadet.
Hæld saucen tilbage i bruningsfadet sammen med resten af smørret.
Rør godt under og kom kylling og de hele skalotteløg i.
Opvarmes i 30 sekunder ved 100%.
Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%