450 g kyllingebryst - strimlet
250 g markchampignon - afstilket og renset
1 dl Hoisin sauce - tyk, soyaagtig kinesisk sauce
½ Rød Tuborg
2 dl piskefløde
Salt
peber
Olie & smør til stegning
750 g kartofler i skiver på ½ cm.
Forvarm ovnen på 200ºC.
Kartoflerne vendes i lidt olie i et ovnfast fad, drys med salt, og bag til kartoflerne er gode og har en smuk farve.
Imens tilberedes kyllingen.
I en skål blandes kyllingekødet med Hoisinsaucen, og krydres med peber (saucen er salt).
Champignonerne ristes let på en pande eller i en støbejernsgryde i smør - tages op, så de ikke skrumper for meget.
Der tilføres en passende mængde olie, og kyllingekødet brunes i panden/gryden.
Når kødet ser mørkt og lækkert ud, kommes den halve Røde Tuborg i, som ikke allerede er blevet drukket....
Der simres, til der opnås en sauceagtig konsistens (sådan lidt tyk, mørk og kraftfuld).
Piskefløden kommes i, og der koges videre ved god varme til saucen bliver sauceet - herefter kommes champignoner tilbage i retten, og der røres med en ske.
Når kartoflerne er færdige, er kyllingen klar til servering.
Tips: Hoisin Sauce fås i kinesiske specialforretninger og velassorterede supermarkeder. Kan erstattes med sød indonesisk ketjap eller Østerssauce.