Fire enkle ingredienser er alt der skal til, for at få en
perfekt sursød marinade. Prøv også marinaden på svinekød til en afveksling. Familiefavorit.
• Kylling indeholder protein. • Friskpresset citron
tilsætter C-vitamin.
Forberedelse10 min. + marinering. Tilberedning 20-25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Marineret kylling:
1 kylling a ca. 1,6 kg
MARINADE:
1 dl kinesisk soya
4 spsk honning
2 spsk friskpresset citronsaft
1 fed hvidløg, hakket
* Fremgangsmåde:
1 Del kyllingen i 8 dele.
Bland soya, honning, friskpresset citron og hvidløg godt i
en stor skål.
2 Læg kyllingen i marinaden.
Dæk skålen med plastfolie og mariner i køleskabet i 30 min.
3 Tænd for grillen og dæk en plade med folie.
Tag kyllingen op af marinaden og placer den på folien.
Kasser marinaden.
4 Grill kyllingen 10 cm fra varmen til den er gennemstegt og
kødsaften er helt klar, 20-25 min.
Vend den hvert 5. minut.
Læg kyllingen på et fad og server straks.
VARIATION
Du kan sagtens grille kyllingen på havegrillen. Tænd grillen
og lad kullene gløde og danne hvid aske. Grill derefter som opskriften
foreskriver.
Server gerne på et leje af sprød salat sammen med
sukkerærter, vandkastanjer og skivede radiser.
Tips & råd
Det er billigere at købe en hel kylling og dele den, end at
købe færdige stykker.
En kylling på 1,6 kg rækker til 4 personer når den serveres
med tilbehør.
Når kyllingebryst og lår grilles sammen skal du huske at
brystet bliver færdigt meget tidligere end lårene. Tag kyllingebrysterne fra
varmen når de er færdige, så de ikke steger tørre. Eller læg dem på grillen
noget senere end de andre stykker.
Lad resten af kyllingen grille til leddene ikke længere er
røde og kødsaften helt klar.
Hvis kyllingen steges i gryde lægges brystet i 10 min.
senere end de andre dele.
PR. PORTION: Energi: Kcal 209 = kJ 882
Kulhydrat 9 g Protein 30 g Fedt 6 g (26%) Fibre 0 g